Днес в цветната ни рубрика Тайната градина“ нашият гост-автор Боряна Михайлова

...
Днес в цветната ни рубрика Тайната градина“ нашият гост-автор Боряна Михайлова
Коментари Харесай

Как да си направим зимна градина в саксия?

Днес в цветната ни графа „ Тайната градина “ нашият гост-автор Боряна Михайлова от botanika.bg ни споделя по какъв начин да си създадем красива зимна градина вкъщи.

През зимите в България не можем да се радваме на нормалните балконски жители – петунии, мушката, тагетеси, незабравки и бегонии, само че пък можем да запълним сандъчетата със зимоустойчиви многогодишни растения, които ще способстват към коледната атмосфера и ще изобилстват от цвят, мирис и въодушевление!

Всеки сезон има своята хубост и най-хубавото е, че можем да пренесем природата и на балкона си!



Основното предписание за създаване на зимна градина в саксия е да подберем дребни и компактни сортове, които ще се усещат добре на студено, прохладно и не доста слънчево място.

Вариантите са доста: дребни иглолистни шубраци, декоративни треви, теменужки, ранни нарциси, ерика, бергения, зимен кукуряк, гаултерия, бръшлян, а за какво не и ядливите кейл, розмарин, боровинка, къри…



Повечето зимоустойчиви многогодишни растения порастват добре в по-кисела почва и нямат несъразмерни условия към подхранването. Предпочитат по-сенчести и влажни места. Единственото им изискване е почвата да съдържа уравновесено съответствие на вода и въздух, т.е. почвата да не изсъхва бързо, само че и да не се наводнява и заблатява.

Има още...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР